Archief

10x Beter bewegen

Het gezondheidsprogramma 10xBeter van de NTR, is twee weken lang elke werkdag te zien en gaat over bewegen.

Presentator van het programma, Harm Edens volgt mensen die gezond bewegen. En geeft in het blad Veronica Magazine zijn antwoord op de volgende vragen:

  •  Is het op sportief gebied slecht met Nederland gesteld?

‘We hebben helaas met een toename aan obesitas te maken en in tijden van crisis is het sportschoolabonnement toch het eerste dat je eruitgooit. Laten we met z’n allen niet alleen zittend naar de Olympische Spelen kijken, maar zélf ook gaan bewegen!’

  • Wat is de allerbeste tip?

‘Bewegen zit hem niet alleen in grote dingen. Neem eens de trap in plaats van de lift. Het is ook bewezen dat je meer doet op je werk, als je elk uur even pauze neemt en bij het koffiezetapparaat twintig kniebuigingen doet. En vergeet niet dat zelf stofzuigen ook helpt.’

Elke dag tien gezonde tips van Harm Edens in het programma10xBeter te zien op Nederland 2, om 19.25 uur.

Op 9 augustus a.s. is het de beurt aan Ismakogie. Deze westerse bewegingsleer is gekozen omdat de subtiele bewegingen van Ismakogie groot effect hebben op je houding en de manier waarop je je dagelijkse dingen gaat doen. ‘Ongemerkt’ train je je lichaam de hele dag. Ismakogiedocent, mijn collega met jarenlange ervaring, Corry Westgeest geeft dan tips en trucs die je ‘gewoon thuis’ kunt doen.

Wil je ook eens kennismaken met deze zachte vorm van bewegen, dan kun je ook bij MOVE – Massages & Beweging een les meebeleven. Bel gerust voor meer informatie: 06 – 19 10 1009.

Voor meer informatie over de afleveringen: http://programma.ntr.nl/10516/10xbeter