Archief

De Walkshop… pijlbreeksessie

Zondagochtend 9 maart 2014, even een Facebook-bericht posten voordat ik wegrijd naar de Pijlbreeksessie, georganiseerd door John van der Sluis van Lopend Stilstaan: laat erin – slecht geslapen – vroeg op… m’n lijf voelt de spanning al van iets dat later vandaag gaat gebeuren – totaal uit m’n comfortzone … gedachten – overtuigingen – emoties; ze komen – mogen er zijn – gaan. straks #pijlbreeksessie bij#lopendstilstaan. yolo!

Waarom

Ik heb er mee ingestemd, een pijlbreeksessie bij Lopend Stilstaan. Maar waarom eigenlijk?
Het is bere-eng! Ik schijt 3 kleuren ‘bagger’. Dit wil je toch helemaal niet want het ligt ruim buiten je comfort-zone Corrie? En dit zijn mijn eigen gedachte-spinsels. Nog niet eens de opmerkingen van familie en of vrienden die -in alle liefde- naar mijn hoofd zijn geslingerd.

Naast de Youtube-video staat de volgende tekst in de uitnodiging te lezen: Door je angst heen, op weg naar je doel, uit je comfort-zone, hindernissen doorbreken, er 100% voor gaan, tot leven komen!
En jah, dat trekt me enorm, ondanks dat wat ik hierboven al beschreef. Ik kijk bewust de video niet. Want wil ik dit echt?

De Pijl

Ik heb me voorbereid op vragen die door John in een mail werden gesteld. En ik zorg ervoor dat ik mijn wandelschoenen mee heb, want we lopen een aantal kilometers. En dat mijn tomtom het punt weet waar ik me mag melden.
En dan ben ik in Dordrecht aan de rand van de Biesbosch, prachtige natuur. Daar ontmoet ik John en mijn medelopers. Een mooie groep mensen. John laat ons de pijlen zien en voelen. Oeps, best heftig met zo’n punt. En mijn buik begint (alweer) te draaien. Met een GPS, een navigatie apparaat dat je precies vertelt waar je staat op deze aarde –als je in contact bent met de bron, gaan we op pad. En onderweg staan we stil bij de vragen die John ons heeft gesteld.

De natuur geeft antwoorden

Met leuke interventies wordt de groep uitgedaagd om richting haar eigen specifieke doel te gaan. We lopen, kijken, luisteren, voelen, staan stil, schrijven, kleuren etc. om dan uiteindelijk bij een prachtige boom te eindigen en daar onze pijl te breken. Brrr, alles wat we hiervoor gedaan hebben, valt op zijn plek. Mijn worsteling. De natuur geeft antwoorden. En ik zeg tegen John dat ik de eerste wel wil zijn om die pijl te breken, mijn hindernissen achterlatend.

Euforie

En dan ga ik staan. Volledig in het hier en nu. Met een pijl op mijn keel. En mijn doel helder voor ogen. Even voel ik die pijl. En als ik dan de stap naar mijn doel maak, breekt die pijl. GEWELDIG, wat een euforie én overwinning.

 

je eigen pad volgen

 

 

7 Reacties op De Walkshop… pijlbreeksessie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *