Archief

Hoe zie jij jezelf?

Hoe vrouwen zichzelf zien, verschilt sterk van hoe hun omgeving hen ziet. Meer dan de helft (54%) van alle vrouwen wereldwijd geeft aan dat als het over hun uiterlijk gaat, zij veel negatiever en kritischer zijn dan hun omgeving. Dat blijkt uit een onderzoek van Dove Research: The Real Truth about Beauty: Revisited.

Dove wil een wereld creëren waarin schoonheid een bron van zelfvertrouwen is en niet één van angst en heeft daarom een korte film gemaakt die dit probleem zichtbaar maakt. En ik kan je verklappen dat ik er kippenvel van kreeg, zo treffend!!

De film toont Gil Zamora, een oud forensisch tekenaar voor de FBI. Hij maakt twee schetsen. Één gebaseerd op een eigen beschrijving van de vrouw, een ander op basis van de beschrijving van een onbekende vrouw. Wat blijkt? De meeste schetsen waarbij de vrouwen zichzelf omschrijven zijn minder mooi geworden, minder vrolijk en lijken minder op de vrouw dan de schetsen die zijn gebaseerd op de omschrijving van de onbekende.

Dove wil vrouwen helpen zichzelf te zien door de ogen van anderen – je bent mooier dan je denkt! Klik op de link om de video op Youtube te bekijken.

Binnen Body & Mind Language kennen we een interventie, getiteld ‘de lichaamstekening’. Door aan de slag te gaan met deze tekening, kun je in een ander bewegingsidioom komen… Wil jij meer zelfvertrouwen ervaren, maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Je bent mooier dan je denkt!!