Archief

MOVE – Massages & Beweging; praktijk voor lichaamsbewustzijn, massage, Body & Mind Language, Ismakogie en OERslank te Zutphen wordt verzorgd door Corrie Wierda.

Corrie Wierda Corrie Wierda is op 8 oktober 1968 geboren in Borculo te Gelderland. Het gezin Wierda (vader, moeder en drie kinderen waarvan zij de oudste is) is altijd erg actief geweest in balsporten. Haar broertje voetbalde. De rest van het gezin was vaak te vinden op de korfbalvelden. Corrie heeft actief gekorfbald vanaf haar 8ste tot haar 38ste.

In die tijd en ook daarna heeft zij de weg naar de fitness-zaal (Perfect Body Fitness te Zutphen) gevonden. Ook heeft zij nog twee jaar op recreatief niveau aan squash gedaan.

Na de MAVO te Borculo en de MEAO te Doetinchem en een jaartje HEAO te Enschede heeft zij met veel plezier gewerkt bij ABN AMRO. Bij deze werkgever heeft zij diverse functies en standplaatsen gehad tot november 2010.

Tijdens het werken merkte Corrie dat ze graag de opleiding ‘sportmassage’ wilde volgen. Zij wilde niet gemiddeld 36 uur in de week ‘in het hoofd’ zitten. Ze wilde ook iets doen met haar handen. In 2007 is zij gestart met een tweedaagse opleiding tot ‘hotstone-masseur’. Na deze opleiding volgden er meer prachtige massagetechnieken.

In de zomer van 2008 heeft zij eigenhandig de zolder verbouwd tot een ruimte waar zij haar massages kan uitoefenen en was haar ‘praktijk’ geboren.

Naast de diverse massage-cursussen heeft zij de cursus ‘Nordic Walking Instructeur’ met goed gevolg afgerond. In haar vrije tijd schildert en boetseert ze. Ook bewerkt ze graag speksteen. Dit zijn allemaal vormen van bewegen. Zo bedacht zij de naam voor haar praktijk… ‘MOVE – Massages & Beweging’.

In 2010 las zij in het mindstyle magazine Happinez een artikel over Ismakogie. Haar interesse was gewekt en zij heeft de workshop met Riet Link en Albert Sonnevelt meebeleefd. Al snel daarna schreef zij zich in voor de opleiding tot Ismakogiedocent. Van de beroepsvereniging De Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging ontving zij het diploma ‘Ismakogiedocent’ op 4 februari 2012.

In de loop van de jaren heeft Corrie zichzelf ontwikkeld. En is zij steeds meer gaan groeien in de richting waar zij nu staat. Zij heeft zich door middel van opleidingen en trainingen verder bekwaamd. Persoonlijke groei en een gevoel van welzijn hebben voor Corrie een hoge prioriteit in het leven.