Archief

Ismakogie en wellness

Publicaties van mijn Ismakogiecollega Henny Heuff

De artikelen van Henny Heuff in het Beauty Wellness Magazine zijn artikelen met thema’s die het hele jaar door goed te gebruiken zijn. De oefeningen aan het strand zijn fijn door het zand, maar liggende oefeningen kun je natuurlijk ook op andere plaatsen doen.

Dus: tenen, voeten bewegen, je in de lengtestrekken enz. Bij lange autoreizen zijn de oefeningen tijdens de pauze aan de snelweg een aanrader. Stap uit je auto. En loop heen en weer. Trek je bovenbenen hoog op of zwaai met je armen van rechts naar links. Henny adviseert ook om het lichaam te strekken. Let er bij deze beweging op dat je voeten aan de grond blijven. Veer tegelijkertijd met het strekken van je armen je hielen in de bodem. Laat dit één vloeiende beweging worden. Het strekken kun je ook doen met begeleiding van je handen. Observeer wat het doet met je wervelkolom, met je nek en met je hoofd. Ter afwisseling kun je ook je armen bewegen. En zo maak je je lichaam weer actief.

Henny Heuff is ismakogiedocent, oprichtster en voorzitter van De Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging en specialist huidverzorging.
Lees haar artikelen