Archief

Liefde

Onvoorwaardelijke liefde is zuivere, pure, ware liefde. Aan het ervaren van onvoorwaardelijke liefde zijn geen voorwaarden of verwachtingen verbonden. Het is altijd voelbaar en zichtbaar aanwezig, in jezelf, een glimlach, vreugde, je medemens, de natuur, in al wat is. Onvoorwaardelijk van jezelf houden betekent: houden van jezelf zoals je bent.

Wat jou in de weg staat om (jezelf) lief te hebben zonder voorwaarden, zijn je overtuigingen. Dit zijn gewoontegedachten die niet per se waar hoeven te zijn, maar die je ooit voor waar hebt aangenomen. Mensen geloven deze ‘waarheden’ over zichzelf, over andere mensen of over de maatschappij. Veel overtuigingen dragen we al sinds onze kindertijd met ons mee en hebben zich ongemerkt in ons systeem genesteld. We hebben ze opgedaan via onze ouders, omgeving en levenservaringen. Hieruit zijn allerlei beperkende gedrags- en reactiepatronen (overlevingsmechanismen) ontstaan.

Voorwaardelijke liefde is eindig en beperkt. Je vindt jezelf pas goed genoeg als je bijvoorbeeld het uiterlijk van je dromen hebt, een relatie hebt, jezelf bewezen hebt, een bepaald doel bereikt hebt, van je schulden verlost bent, mooie spullen hebt, je gewaardeerd wordt, je verleden kunt wissen etc.

Met een knipoog: ‘Liefde installeren…’

Helpdesk : Goedemorgen , waarmee kan ik u van dienst zijn?

Klant : Ik heb er lang over nagedacht, maar ik wil nu toch het programma ”Onvoorwaardelijke Liefde ” gaan installeren. Kunt u me daar stap voor stap bij helpen?

Helpdesk : Jazeker kan ik dat, bent u er klaar voor?

Klant : Tja, ik ben niet zo technisch, maar ik denk dat ik er wel klaar voor ben.

Helpdesk : De eerste stap is het openen van uw Hart.
Weet u waar uw Hart zit?

Klant : Ja , dat weet ik, maar er worden nu verschillende andere programma’s uitgevoerd.
Kunnen die tijdens het installeren blijven draaien?

Helpdesk : Welke programma’s zijn dat?

Klant : Laat me eens kijken, op het ogenblik worden Oud-Zeer.exe, Lage-Zelfwaardering.exe, Misbruik.exe, Haat.exe, Wrok.exe en Wrevel.exe uitgevoerd.

Helpdesk : Geen probleem. Oud-Zeer.exe, wordt geleidelijk wel door Liefde gewist uit uw huidige besturingssysteem.

Lage-Zelfwaardering.exe. en Misbruik.exe. worden op den duur wel door een module van Liefde overschreven die Hoge-Zelfwaardering.exe. heet. Maar Haat, Wrok en Wrevel.exe, moet u wel helemaal afsluiten.
Door deze programma’s kan Liefde niet goed worden geïnstalleerd. Kunt u deze afsluiten ?

Klant : Kunt u me daarbij helpen?

Helpdesk : Met genoegen. Ga naar uw startmenu en klik op Vergeving.exe. Doe dat net zolang tot Haat, Wrok en Wrevel.exe. helemaal zijn gewist.

Klant : O.K., dat is gebeurd.
Nu is Liefde vanzelf gestart, is dat normaal ?

Helpdesk : Ja hoor, u moet nu een melding krijgen dat het opnieuw wordt geïnstalleerd voor de levensduur van uw Hart.
Krijgt u die melding ?

Klant : Ja , dat zie ik, is Liefde nu helemaal geïnstalleerd ?

Helpdesk : Ja, maar denk eraan dat u nu alleen nog maar de basisprogramma’s heeft. U moet de andere Harten aansluiten voor de programma-uitbreidingen.

Klant : Oei, ik krijg al een foutmelding. Wat moet ik nu doen ?

Helpdesk : Welke foutmelding ?

Klant : Er staat ‘Fout 412 -Programma wordt niet uitgevoerd op interne componenten’. Wat wil dit zeggen?

Helpdesk : Geen zorgen, dat is een probleem dat wel vaker voorkomt.
Het wil zeggen dat Liefde is ingesteld om op externe Harten te worden uitgevoerd, maar dat het nog niet op uw eigen Hart draait.
Het ligt nogal ingewikkeld, maar in lekentermen wil het zeggen dat u pas aan liefde voor anderen toekomt als u eerst Liefde op uw eigen computer draait.

Klant : Wat moet ik dan doen?

Helpdesk : Kunt u de map Zelf-Aanvaarding openen?

Klant : Ja, die heb ik.

Helpdesk : Mooi zo, u wordt er echt goed in.

Klant : Dank u.

Helpdesk : Graag gedaan, klik op de volgende bestanden en kopieer die naar de map Mijn-Hart: Vergeef-Jezelf.exe.,Ken-Je-Waarde.txt en Erken-Je-Beperkingen.doc.
De computer zal alle bestanden overschrijven die problemen geven en programma’s met fouten verbeteren.
U moet ook Overdreven-Zelfkritiek.exe. uit alle programma’s wissen en dan de prullenbak leegmaken zodat u zeker weet dat het voorgoed verdwenen is en nooit meer terug kan komen.

Klant : Zo, da’s gebeurd.
Hela!, mijn Hart loopt vol met nieuwe bestanden!
Glimlach.mpg. draait nu op mijn beeldscherm en geeft aan dat Vrede.exe, Tevredenheid en Dankbaarheid.exe. in mijn Hart worden gestart. Is dat normaal?

Helpdesk : Dat gebeurt wel eens, ja. Voor sommige duurt het een tijdje, maar op den duur worden alle programma’s geladen. Maar, alles op zijn tijd. Dus liefde is nu geïnstalleerd en wordt uitgevoerd. Vanaf nu moet u het helemaal zelf aankunnen. Ik heb nog één ding voordat ik ophang.

Klant : Ja ?

Helpdesk : Liefde is een gratis programma, zogenaamde freeware, zorg ervoor dat u het programma geeft aan iedereen die u maar tegenkomt.
Die geven het dan weer aan anderen en van hen krijgt u dan weer soortgelijke mooie programma’s.

Klant : Dat zal ik doen. Bedankt voor uw hulp.
Hoe heet u trouwens ?

Helpdesk : Noem me maar zoals u dat wenst, mensen hier geven mij vele namen, de Goddelijke Cardioloog, Ik sta ook bekend als de Grote Heelmeester, en buiten de helpdesk om ontelbare benamingen, Allah, “Het Licht ” en ga zo maar door, maar de meeste mensen noemen me gewoon God, maar wees gerust, via Liefde kunt u me altijd bereiken hoor!

Oh ja!, nog één laatste aanwijzing.

Men vindt dat een jaarlijkse controle voldoende is voor een gezond Hart, maar de fabrikant beveelt een dagelijkse onderhoudsbeurt aan, wil men optimaal functioneren.

Anders gezegd, blijf contact houden……..

Klant : Dank U !

Liefde