Archief

Regelmatige activiteit voegt jaren aan je leven toe

Bewegen en levensduur: Regelmatige activiteit voegt jaren aan je leven toe, volgens een studie die in 2011 werd afgerond.

Onderzoekers van Queen’s University in Ontario (Canada) rapporteren dat lichamelijk actieve mensen waarschijnlijk een aantal jaren langer leven dan mensen die niet actief zijn.
Voorzover niets nieuws…. Wat wel belangrijk is op te merken is dat zwarte vrouwen het meest van regelmatige lichaamsbeweging profiteren. (En ja, dat is dezelfde groep die als adolescenten, niet profiteren van dezelfde obesitas-verlagende oefeningen als hun witte tegenhangers, volgens een studie eerder dit jaar.)
De Canadese studie werd gepubliceerd in het American Journal of Preventive Medicine (online december ’11). De onderzochte personen die melden dat zij tenminste 2,5 uur van matige activiteit per week ontplooiden, leven bijna zes jaar langer.
Het onderzoeksteam (o.a. Ian Janssen): ‘We waren in staat om te laten zien dat als zwarte vrouwen zich een uur met krachtige activiteit bezighouden, zoals joggen of zwemmen, dat dit hun leven zou verlengen met 11 uur’.

Lees het hele artikel (Engels)

Een aantal 30-Minuten Workout Ideeën:

 • Volg eens/geregeld een Ismakogieles van een uur, en doe genoeg tips op om dagelijks je half uurtje beweging op te pakken. Ismakogie is een houding- en bewegingsleer waarbij de kleinste en diepst gelegen spieren worden geactiveerd. De kracht van Ismakogie zit in de beweging zelf en in wat zich daarbij afspeelt in het lichaam, de hersenen en de geest. Het is de beleving van de beweging die deze leer zo bijzonder maakt en tegelijkertijd voor iedereen toegankelijk. Door subtiele oefeningen leer je spieren en gewrichten weer op de juiste manier te gebruiken. Het bijzondere van Ismakogie is dat je het gedurende de hele dag kunt toepassen en het naadloos kunt integreren in al je bezigheden, zowel thuis als op het werk. Hiermee wordt Ismakogie een levensstijl die je lichaamshouding en persoonlijke vitaliteit bijzonder ten goede komt.
 • Fiets 6 of 7 kilometer
  In 30 minuten kun je net onder de 300 calorieën verbranden door te fietsen op een gematigd verzet
 • Ren 3 kilometer
  Rijg je veters vast en ren in 10 minuten ongeveer drie kilometer, je kunt 342 calorieën verbranden
 • Wandel 2 kilometer
  Wandel in een vlot tempo voor slechts twee kilometer en je verbrandt 175 calorieën – en het helpt je jouw buurt te zien op een nieuwe manier
 • Zwem 60 baantjes
  In een traag tempo van 50 meter per minuut, zwem je ongeveer 1,5 km in een half uur. Dit is 60 baantjes in een standaard, 25-meter zwembad
 • Schaats gedurende 6 kilometer
  Verbrand 357 calorieën in 30 minuten door een aantal ronden te schaatsen. Doe dit in een gematigd tempo van 12 km per uur