Archief

Talrijke problemen verzachten of verhelpen

De stand van onze voeten, de stand van de hoger gelegen gewrichten (zoals bekken en heup) en de wervels van de wervelkolom zijn van invloed op heel ons handelen en heel ons lichaam. Talrijke problemen kun je verzachten of zelfs genezen met behulp van de Dorn-methode.

De Dorn-methode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn-therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam! De Dorn-therapeut drukt slechts zoveel op de wervel als de patiënt het kan uithouden.

In dit Pdf-bestand tref je een lijst aan van de wervels. Inzichten uit de acupunctuur en meridiaanleer staven het verband tussen inwendige ziekten en de wervelkolom. Ook de jarenlange praktische ervaringen van diverse andere Dorn-therapeuten laten iedere keer de juistheid hiervan zien. In de lijst lees je welke wervel op welk deel van het lichaam betrekking heeft. En welke problemen daaruit voort kunnen komen bij een kleine scheefstand of een niet nauwkeurig aansluiten.

Elk probleem met de wervelkolom of de gewrichten kan ook duiden op een diepere oorzaak, die in de levenshouding en de manier zit waarop je met jezelf en je medemens en met je gevoelens omgaat.

Niet alleen een evenwichtige levenshouding draagt bij tot een gezonder leven. De energie in ons leven komt ook door voldoende slaap, bewegen en gezond eten. Alles wat wij doen beïnvloedt ons leven. Daarom moeten wij heel bewust omgaan met signalen, die ons bericht geven dat er iets niet klopt. Pijn is daar het duidelijkste voorbeeld van. Pijn moet je nooit negeren! Het is een teken dat de schade groter word als je er niets aan doet!