Archief

Tips voor een mooie huid

De meeste mensen hebben wel eens last van papels, pustels en comedonen (rode pukkeltjes, puistjes, mee-eters) of andere onzuiverheden. Dit is niet altijd te voorkomen, lees daarvoor ook mijn artikel: ‘Lees je gezicht‘. Er zijn wel verschillende manieren om je huid zo mooi mogelijk te houden en de kans op onzuiverheden zo klein mogelijk te maken door goed voor je huid te zorgen. In dit artikel de beste tips voor een mooie huid, ons grootste orgaan.

Voldoende slaap

Voldoende slaap is erg belangrijk voor het lichaam. Je huid heeft rust nodig om te herstellen en te vernieuwen. Tijdens het slapen gaat het lichaam aan de slag, breekt het afvalstoffen af en vernieuwd het de cellen.

Gezond, gevarieerd voedingspatroon

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon met daarin alle belangrijke essentiële stoffen nuttigen, want je verzorgt de huid dan met essentiële vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren. De voorkeur gaat uit naar onbewerkte voedingsmiddelen. Eet voldoende groenten en fruit. Volgens Het Voedingscentrum is dit 200 gram groenten en 2 stuks fruit. Naar mijn mening kan je lichaam wel iets extra’s gebruiken. Zie hiervoor het onderzoek dat door Farmaceutisch bedrijf Geigy (Zwitserland) is gehouden. De uitkomst van dit onderzoek laat zien dat er door gronduitputting, luchtvervuiling, snelle groei, langdurige opslag en transport veel van de belangrijke mineralen en vitaminen in mg per 100 gram levensmiddelen in sterke mate zijn afgenomen. Schoonheid kan ongeacht de leeftijd door inname van voedingssupplementen geoptimaliseerd worden.

Voldoende water

Drink je te weinig dan is de vochthuishouding uit balans, drink dagelijks 1,5 tot 2 liter (mineraal)water uit een glazen fles. Als je voldoende water per dag drinkt kan de huid hydrateren, en zo kunnen gifstoffen het lichaam verlaten.

Voldoende bewegen en veel buiten zijn

Sport, sportieve activiteiten, dagelijks een wandelingetje of je boodschappen op de fiets halen zorgen ervoor dat de huid strak blijft en goed doorbloed wordt. Zodat de huid beter kan ademen. En voor een gezonde lifestyle is het goed om te bewegen, minimaal 30 minuten per dag. Dat hoeft niet aaneengesloten te zijn, en mag dus ook 2 keer een kwartier zijn.

Oppassen met ongezonde gewoontes

Ongezonde gewoontes, zoals ongezond eten, roken en alcohol zijn slecht voor je huid!

Niet roken! Niks laat de huid sneller verouderen en verslechterd de doorbloeding als nicotine. Een rokershuid ziet er meestal rimpelig (rondom de mond) en grauw uit.

Drink alcohol en koffie met mate. Teveel wijn en koffie verwijdt de aderen en veroorzaakt grove poriën. Af en toe een drankje daarentegen is geen probleem.

Pas op voor de zon

Teveel zon droogt de huid uit en verouderd vroegtijdig de huid als geen ander. Gebruik een zonnebrandcrème om zo de schadelijke werking van zonnestralen enigszins tegen te gaan. Al is het voor de aanmaak van vitamine D juist heel goed om onbeschermd (en dus ook zonder zonnebrandcrème van de zon te genieten), lees het artikel dat ik schreef voor Gezondtotaal.nl. Je kunt ook meer antioxidanten (o.a. groene thee, blauwe bessen, frambozen) toevoegen aan je voeding. Vergeet niet dat de huid tijdens en na het zonnen meer hydratatie nodig heeft.

Zorg voor ontspanning, vermijd stress en glimlach

Zorg voor genoeg ontspanning en vermijd stress. Bij sommige mensen kun je aan de huid zien wanneer ze stress hebben. Probeer genoeg ontspanning te hebben en zorg voor zo min mogelijk stress. En… glimlach vaker door gelukkig te zijn. Gelukkige mensen zijn van binnenuit mooi en stralen dit ook uit!