Archief

Droom !!

Een van de voorwaarden voor een succesvol leven is dat je eerst DROOMT hoe je het wilt hebben.

Waarom je een droom nodig hebt

Heb je te weinig vrienden, verdien je te weinig, doe je nog niet wat je echt graag wil? Ga dan meer dromen hoe je het wilt hebben.

Dromen zijn een onmisbare vaardigheid in de 21e eeuw, zo is te lezen in het boek ‘Finding your way in the new wild world’, van dr. Martha Beck. Ook is hierover te lezen in het boek ‘De Vuurloper’ van Emile Ratelband.

Tegenwoordig is er niemand meer die tegen je zegt wat je moet doen. Er zijn geen gebaande paden meer, alles moet je uit jezelf halen. Je bent nu als een tovenaar, of een kunstenaar, die iets uit niets moet creëren. Daarbij heb je nog maar één leidend principe: je eigen verbeeldingskracht. Dromen is dus eigenlijk verplicht, anders kom je er niet.

Visualiseren is volgens Beck en Ratelband een vaardigheid, net als fietsen of zwemmen. Je moet het gewoon vaak doen en je wordt er steeds beter in.

Hier een paar tips om goed te visualiseren:

– Droom vanuit je rechterhersenhelft. De rechterhersenhelft staat voor contact met het grote geheel. Je droomt dan niet alleen ten goede van je eigen beperkte ego, dat werkt volgens Beck niet goed. Een hele simpele snelle manier om in je rechterhersenhelft te komen is door je ogen “zacht te maken” en/of je te concentreren op het waarnemen van alles wat erin je opkomt.

– Droom met al je zintuigen. Stel je de gedroomde situatie zo compleet mogelijk voor, wat je erbij ziet, wat je erbij hoort, wat je erbij ruikt of voelt.

– Leef vervolgens alsof je je gedroomde situatie al hebt bereikt. Je voelt volledig vertrouwen dat dit gaat gebeuren.

Als je dit doet, merk je dat er allerlei signalen komen, onverwachte ontmoetingen, nieuwe informatie, die duidelijk maken dat het nieuwe gaat ontstaan.

Is dit vaag gezwets? Nee hoor, dit is pure logica. Mensen willen geen ‘zaken’ met je doen als je gestresst, ontevreden of angstig bent. Ze doen wel ‘zaken’ met je als je zelfvertrouwen hebt, succes uitstraalt, relaxed en onthecht bent.

Droom dus en leef alsof je hem al gerealiseerd hebt, dat is het recept. Velen gingen je voor. En het is ook nog heel inspirerend, optimistisch en plezierig om te doen!