Archief

Corrie Wierda

MOVE – Massages & Beweging; praktijk voor (lichaams)BewustZijn, massage en (psychosociaal) lichaamswerk, Body & Mind Language Coaching, Mindfulness én Relaxercise te Zutphen wordt verzorgd door Corrie Wierda.

Ik ben op 8 oktober 1968 geboren in Borculo te Gelderland. Net als mijn ouders, broer en zus ben ik altijd erg actief geweest in balsporten. Ik was tot mijn 38ste regelmatig te vinden op de korfbalvelden. In die tijd en ook daarna heb ik geregeld de weg naar de fitness-zaal gevonden. Ook heb ik nog twee jaar op recreatief niveau aan squash gedaan.

Na de MAVO te Borculo en de MEAO te Doetinchem en een jaartje HEAO te Enschede heb ik met veel plezier gewerkt bij ABN AMRO. Bij deze werkgever heb ik diverse functies en standplaatsen gehad tot november 2010.

Tijdens het werken bij ABN AMRO merkte ik dat ik graag iets wilde doen met mijn handen. Creatief bezig zijn (schilderen, boetseren, speksteen bewerken… allemaal vormen van ‘bewegen’) vond ik geweldig. Ook merkte ik dat ik niet gemiddeld 36 uur in de week ‘in het hoofd’ wilde zitten en de opleiding ‘sportmassage’ wilde volgen. In 2007 ben ik gestart met masseren en heb sindsdien diverse prachtige massagetechnieken aangeleerd. Mijn ‘praktijk’ was geboren.

Naast de diverse massage-cursussen heb ik de cursus ‘Nordic Walking Instructeur’, de opleiding tot Ismakogiedocent, Body & Mind Language Coaching en Trainersopleiding, én de Mindfulnessdocent-opleiding met goed gevolg afgerond.

Vanaf 2014 tot november 2020 heb ik gewerkt als Senior Masseur bij Thermen Bussloo. Op de beauty-afdeling heb ik met veel vreugde en vrolijkheid diverse massages en hamam behandelingen kunnen geven. In het QWR-Trainingen Team heb ik mijn kennis en kunde van diverse massages gedeeld én de unieke Pirts-Experience, het oorspronkelijke ritueel komt uit Letland, mogen ontwikkelen.

In de loop van de jaren heb ik mezelf dusdanig ontwikkeld, zie hieronder een greep uit mijn CV, en ben ik gegroeid in de richting waar ik nu sta. Persoonlijke groei en een gevoel van welzijn hebben voor mij een hoge prioriteit in dit leven. Een van mijn favoriete quotes is afkomstig van Lao Tse: ‘A journey of a thousand miles begins with a single step.’

Naast mijn eigen praktijk werk ik als Vakdocent/Trainer van diverse massageopleidingen/-cursussen aan WelZijn Massageopleiding te Friesland.

Ik heet je graag van harte welkom in mijn praktijk.

Liefs,
Corrie

 

 

Opleidingen
2021                CPION geaccrediteerde Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis, Ars Medica, Amersfoort
2016                Docent Mindfulness, Zonnevlecht Opleidingen, Vlijmen
2015                NGS Sportmassage, NGS Sport en Wellness Massage, Zonnevlecht Opleidingen, Vlijmen
2013                Medische Basiskennis, CIVAS academie, thuisstudie
2012 – 2013   Body & Mind Language Coaching & Training, BMLi, IJsselstein
2010 – 2012   Vakopleiding Ismakogiedocent, Sonnevelt Opleidingen, Zaltbommel

Trainingen
2013 – heden  Body & Mind Language masterclasses, themadagen, etc., BMLi, IJsselstein
2015 – heden  Emmett Techniek module 1 t/m 5; Tutor Emm-Tech sinds november 2020
2018 – 2021    Level 1: Smoke Rituals; Level 1: Working with Essential Oils in sauna; Hammam experiences in steamroom, Loyly Masters België
2008 – heden Diverse trainingen: Wellness Academie België-Nederland (Dry Needling, Gausha, Tui Na, TCG Voedingsleer), KIOM massage opleiding (Ontspanningsmassage, Dynamische Massage), Total Health (Cupping), Zonnevlecht Opleidingen (Stoelmassage, Lomi Lomi), Opleiding Triggerpointcoach, Horizon Opleidingen (Sound Healing), Hogeschool voor Ayurveda Nederland (Abhyanga, Marma-massage), Thermen Bussloo (interne trainingen: o.a. gastgerichtheid en diverse massagevormen waaronder Fibromassage en Bindweefselmassage), Thorani (Thaise Buikmassage), en Metta, praktijk met Aandacht (Thaise Yoga Massage).
2017                 Reiki Master, Anand, Zaandam
2017                 Midsummer Pirts Course, Pirts Skôla, Letland
2004 – heden Bedrijfshulpverlening (diploma incl. jaarlijkse herhalingen: EHBO + Verbandleer, Brand, AED)