Archief

Geniet en ontspan met een heerlijke massage

Graag verwelkomen wij je in de studio van MOVE – Massages & Beweging in een ontspannen sfeer. Waar rustgevende muziek klinkt. En de geur van etherische oliën een extra dimensie geven, zodat jij je heerlijk kunt ontspannen. Zachte ervaren handen masseren de spanningen in jouw lichaam weg en nodigen uit tot loslaten. Geef jezelf over aan dit gevoel van totale ontspanning en droom helemaal weg.

Waarom massage?

Als baby hebben we aanrakingen nodig om te overleven en te leren dat we geliefd zijn. Als volwassene is een liefdevolle aanraking van levensbelang voor het emotionele en fysieke welzijn. Aanrakingen worden gebruikt om te troosten en pijn te verminderen, zonder ze te beschouwen als ‘massage’. Massage is eigenlijk de oudste geneeskunde. Massage herstelt de balans en harmonie van een verontruste geest en een gespannen lichaam. Door het lichaam constant aan hoge eisen bloot te stellen, beroven we het van de tijd en energie om zichzelf evenwichtig te herstellen. Massage kan hier helpen en laat het lichaam toe om zijn eigen genezing uit te voeren.

Mocht je het gevoel hebben dat, om welke reden dan ook, de balans in geest en/of lichaam even weg is: luister naar jezelf! En boek een massage. Zo kom je snel weer in balans.

Massage is ook:

 • jezelf laten verwennen
 • een oase van rust ervaren
 • communicatie zonder woorden
 • een oeroude vorm van helen

De massage belevenissen zijn:

 • Ayurvedische Lichaamsmassage

Versterkt en verjongt het lichaam. De Ayurvedische massage combineert massagetechnieken met het stimuleren van drukpunten. De massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid aan warme olie. De behandeling begint met een ontspannend voetbad in warm water en een zachte voetmassage.
** LET OP: DEZE MASSAGE WORDT ENKEL EN ALLEEN AAN VROUWEN GEGEVEN! **

 • Lomi lomi

De uit Polynesië afkomstige massage is een tedere, harmonieuze lichaamsmassage die de ritmes en bewegingen van de Hawaïaanse natuur weerspiegelt. De massage bestaat uit onafgebroken, vloeiende bewegingen met voornamelijk de onderarmen. De massage zorgt ervoor dat je kunt loslaten wat je niet meer nodig hebt, blokkades opgeheven worden en je je volledig kunt ontspannen.
** LET OP: DEZE MASSAGE WORDT ENKEL EN ALLEEN AAN VROUWEN GEGEVEN! **

 • Mind & Body in balance massage

Bewustwording vereist leven in het hier en nu. En niet in het elders, het verleden of de toekomst. Met vier verschillende massagetechnieken worden diverse lichaamsfuncties geactiveerd en komen Mind & Body in balans.

 • Ontspanningsmassage

De door ons gegeven ontspanningsmassage – een combinatie van oosterse en westerse massagetechnieken – wordt direct op de huid uitgevoerd, waarbij wij een heerlijke warme basisolie (eventueel gemengd met etherische oliën) op je lichaam aanbrengen. Je komt los van de dagelijkse stress in lichaam en geest. En je ervaart hoe het is om ontspannen te zijn. De ademhaling wordt dieper. Spieren en pezen soepeler. Het lichaam wordt beter doorbloed en de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd.

 • Unplug

In ‘Unplug’ worden de nek, schouders en het hoofd gemasseerd. Spanning in de spieren neemt af én leid vrijwel direct tot een aangename ontspanning. Ervaar de aanrakingen uit ‘Unplug’ en het verkrijgen van (meer) ruimte!

 • Voetreflexmassage

Dit is een drukpuntmassage. Er wordt daarbij vanuit gegaan dat het hele lichaam terug te vinden is in de voeten. Door het masseren van de reflexzones onder de voet worden de bijbehorende lichaamsdelen gestimuleerd. Zo wordt de eerste aanzet tot genezing gegeven. Je eigen lichaam zorgt voor de rest, zij zorgt voor genezing.

Onze lichaamsgerichte therapeutische behandelingen:

 • Emmett-techniek

De Emmett-techniek is een unieke vorm van therapie. Door middel van lichte vingerdruk wordt op specifieke punten gewerkt. Deze specifieke punten worden ‘Emmett-points’ genoemd en komen niet overeen met Triggerpoints of Acupunctuurpunten. De gewenste druk om de Emmett-points te stimuleren hoort niet ‘stevig’ of pijnlijk te zijn. De Emmett-techniek is een veilige en simpele spierontspannende therapie! Zij wordt ingezet om pijn en ongemakken te verlichten, en is ook bedoeld om beperkingen te verminderen. Alle behandelingen worden afgestemd op het individu (maximaal 7 MOVES).

 • Sportmassage

Bij een sportmassage wordt vaak gewerkt op klachten die de cliënt heeft. Het probleemgebied wordt extra onder handen genomen.  Over het algemeen genomen is een sportmassage daarom ook wat steviger dan een ontspanningsmassage. Ook worden er massage handgrepen toegepast die bij andere vormen van massages niet gebruikt worden, denk daarbij aan knedingen.

 • Triggerpoint (zelf)therapie

Kleine spierknopen zijn vaak de boosdoener van diverse, alledaagse pijnproblemen. Wij behandelen deze en geven je tips mee naar huis om ze vervolgens zelf te behandelen.

Bovenstaande prijzen zijn geldig in de praktijk gelegen aan de Anna van Gogshtraat 5 te Zutphen. Als er wordt gemasseerd op locatie, dan hanteren we andere tarieven (denk daarbij aan gemaakte reiskosten) .

Wil je meer weten over een massage of therapeutisch consult, klik dan in het menu op de betreffende massage of het consult. Of neem contact op. Dit kan door te bellen met 06 – 19 10 1009.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *