Archief

Kom tot rust en ontspan met de DYNAMISCHE MASSAGE, ook wel Pulsing genoemd

Dynamische massage is een respectvolle behandelwijze waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Door het ritmisch bewegen van het lichaam in een speciaal op de persoon afgestemd ritme, wordt vanaf het eerste moment het hele lichaam in een stromende, golvende beweging gebracht. De pulsen variëren op speelse wijze van heel klein naar groter. Het lichaam komt al snel tot rust en gaat zich ontspannen. Vanuit deze ontspanning kan degene die gepulst wordt zich steeds meer bewust worden van zijn eigen lichaam. Daar waar de bewegingen niet meer als prettig ervaren worden, ligt de grens!

De dynamische massage creëert mede door de zorgvuldigheid een veilige omgeving waarin je steeds dichter bij jezelf kunt komen en je eigen grenzen gaat ervaren. Je wordt uitgenodigd om naar ze te luisteren én ze aan te geven. De spanningen kunnen op steeds dieper niveau losgelaten worden. Het lichaam opent zich en kan steeds meer de stroming, de tintelingen, de golfbewegingen en het genieten toelaten. Bij de dynamische massage wordt niet probleemgericht gewerkt. De ingang is ontspanning en bewustwording, zodat degene die gepulst wordt zelf kan gaan ervaren wat er gebeurt in zijn of haar lichaam.

Naast het heel specifieke ritme van de dynamische massage en het gevoel van veiligheid, dat ontstaat door de zachtheid en het luisteren naar de grenzen, speelt water een grote rol. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit water. De grote kracht van water is het vermogen om overal in het lichaam zijn weg te vinden.

Tijdens een massage worden door de stromende en golvende bewegingen de vloeistoffen in het lichaam in beweging gebracht. Hierdoor worden alle lagen in ons geraakt. Tevens stimuleert het de doorstroming van de lichaamsvochten en bevordert het de afvoer van afvalstoffen. Waar spanningen zijn, worden afvalstoffen vastgehouden en is er geen doorstroming. Als spanningen losgelaten worden, komen ook vastgehouden afvalstoffen vrij.

Drinken is belangrijk na een sessie, zodat de afvoer optimaal geactiveerd wordt.

Tijdens een dynamische massage lig je gekleed op een behandeltafel.