Archief

In balans met ‘Fix-as-you-go’

Gebrek aan energie; slecht in je vel zitten; stress; burn-out; dwangmatig gedrag zoals een eet- of rookverslaving; allergie; vastzittende, geblokkeerde emoties zoals angst, een fobie en obsessief gedrag (bijvoorbeeld: stalken) zijn de meest voorkomende klachten van deze tijd.

De oorzaak is te vinden in blokkades in je energiesysteem, vaak ontstaan door stressvolle ervaringen vanuit het verleden. Deze blokkades kunnen op fysiek, emotioneel en/of chemisch niveau aanwezig zijn.

Voorbeelden van klachten die kunnen ontstaan door blokkades op:

 • Fysiek niveau:
  Verzwakte spieren (hierdoor heb je een foutieve houding opgebouwd), overbelasting van spieren, pijn in spieren enzovoorts. Ook rugpijn is vaak het gevolg van zo’n blokkade.
 • Emotioneel niveau:
  Stress, burn-out, fobieën, angst en onrust gevoelens, verslavingen, dwangmatig gedrag. En ook allerlei pijnen en pijntjes waarvoor geen lichamelijke oorzaak aan te wijzen is. Bijvoorbeeld ‘emotie-eten’ en roken. L
  ukt het je nooit om af te vallen of te stoppen met roken, dan kan hier een blokkade zijn ontstaan.
 • Chemisch niveau:
  Problemen met de stofwisseling, allergieën en intoleranties.

Bovengenoemde blokkades zijn meestal relatief eenvoudig te verhelpen. Dit doen wij door het toepassen van de ‘Fix-as-you-go’-methode, afkomstig uit ‘Touch for Health’ ontwikkeld door John F. Thie.

Touch for Health

Touch for Health is gebaseerd op het inzicht dat mensen het vermogen hebben om via aanraking het ‘zelfherstellend’ vermogen te activeren. Touch for Health is een methode uit de toegepaste kinesiologie die door middel van spiertesten verstoringen in de energievoorziening van het lichaam opspoort en herstelt. Ziekte, stress, angst, verdriet, voeding die niet goed wordt verdragen, blessures e.d. kunnen er voor zorgen dat te weinig (of te veel!) energie naar bepaalde organen stroomt. Daardoor ontstaat er een ‘onbalans’.

Door gebruik te maken van spiertesten vertelt het lichaam zelf wat er aan de hand is. Bijvoorbeeld: Hoe is de energie in het lichaam verdeeld? Welke meridianen (energiebanen) zijn geblokkeerd? Wat is hiervan de oorzaak (bijvoorbeeld: voeding, emoties, houding)? Op welke manier kan de energie weer op gang worden gebracht?

Blokkades in de energiebanen kunnen o.a. worden opgeheven door vasthouden of masseren van punten, spieren of meridianen (energiebanen).

Meridianen zijn vernoemd naar bepaalde organen en zorgen mede voor een goed functioneren daarvan. Ze zijn ook verbonden met bepaalde spieren. Een uitgeputte maagmeridiaan bijvoorbeeld kan zich daarom niet alleen als maagklacht uiten, maar ook als een verzwakking van borstspieren (M. Pectoralis Major Clavicularis). De niermeridiaan heeft niet alleen betrekking op de energie van de nieren, maar ook op de lende spieren (M. Psoas).

Zodra deze blokkades er niet meer zijn, herstelt het oorspronkelijk evenwicht zich. En kom je weer volledig in je kracht te staan. Hiermee krijgt ook het lichaam weer de mogelijkheid om te herstellen en zullen de klachten verdwijnen. Hiermee kun je dus zelf verantwoordelijkheid voor je gezondheid dragen!

Touch for Health werkt zowel curatief als preventief. Door regelmatig de meridianen in balans te (laten) brengen, kun je je weerstand fysiek en psychisch verbeteren.

Het is zelfs mogelijk de spiertesten via een ‘stand-in’ uit te voeren als de te testen persoon niet getest kan worden, bijvoorbeeld een baby, mensen met spier- en gewrichtsklachten, ouderen of comateuze patiënten, maar ook dieren.

[contact_form]

 

1 Reactie op In balans met ‘Fix-as-you-go’