Archief

MOVE – Massages & Beweging ontvangt regelmatig telefoon of e-mail met vragen. Hieronder de meest gestelde vragen en het antwoord:

 • Ik heb een erg gevoelige huid, of ben allergisch voor veel soorten (massage)olie. Mag ik zelf wat meenemen?

Ja, natuurlijk mag dat. Ik heb altijd verschillende oliën in huis. Ik werk bijna altijd met een neutrale basismassage olie, zonder geurstoffen. De olie is zeer voedend, ideaal bij een wat drogere huid. Ook kan ik masseren met een etherische olie toegevoegd aan deze massage olie, zoals bijv. lavendel of mandarijn.

 • Mag er tijdens de massage gepraat worden?

Ja hoor, er mag gerust wat gepraat worden. Zelf probeer ik altijd tijdens de massage mijn mond te houden. De één vind het juist ontspannend om wat te praten. De ander vind het heerlijk om even een keer niets te hoeven zeggen, en lekker weg te doezelen tijdens de massage. Ook heb ik altijd rustgevende muziek op staan. Veel van mijn klanten ervaren dit als prettig, sfeervol en rustgevend. Mocht jij je er toch aan storen of liever stilte om je heen hebben, dan kun je dat gerust kenbaar maken.

 • Moet ik zelf handdoeken meenemen?

Nee, schone handdoeken en eventueel ook badjassen zijn aanwezig. Deze mag je zonder extra kosten gebruiken. Als je het prettiger vind om op je eigen handdoeken te liggen, mag je ze gerust zelf meenemen. Een reden zou kunnen zijn dat je allergisch bent voor bepaalde wasmiddelen.

 • Moet/mag ik helemaal bloot op de massagetafel liggen?

Wij masseren mannen en vrouwen. Ondergoed (slip/string/boxershort) dien je aan te houden. Dames kunnen ook de bh aanhouden. Voor de massage van de rug en met name de effleurages (strijkingen) is het natuurlijk wel nodig dat de bandjes van de bh los zijn. Veel vrouwelijke cliënten vinden het juist wel prettig om hun bh uit te doen. Het geeft een vrijer gevoel. En het masseert voor mij ook makkelijker, zonder beperkingen. De keuze om wel of géén bh te dragen is echter altijd aan jou. De lichaamsdelen die ik op dat moment niet masseer worden afgedekt met (hand)doeken. Wil je meer handdoeken omdat je het koud krijgt, dan kun je daar gerust om vragen. Voor mij is het belangrijk dat je comfortabel ligt.

 • Worden de massages c.q. therapeutische consulten ook vergoed?

Een aantal van mijn massages en/of therapeutische consulten worden vergoed bij een aantal zorgverzekeraars, en dan onder het kopje ‘alternatieve geneeswijze en therapieën’. Voor meer info, contact mij én je zorgverzekeraar.

 • Als ik bel voor een afspraak, kan ik dan dezelfde dag nog terecht?

Dat is moeilijk te zeggen. De ene dag ben ik erg druk, de andere dag kan het een stuk rustiger zijn. Je kunt altijd vragen of er die dag nog een mogelijkheid is.

 • Komen jullie ook op locatie, bijvoorbeeld bij mij thuis of bij mijn werkgever?

Behoefte aan een massage, maar geen tijd of zin om de deur uit te gaan? Dan komen wij gewoon bij jou thuis. We geven alle soorten massages, van een ontspanningsmassage tot een voetreflexmassage. Een afspraak hiervoor is snel gemaakt!
En mocht je werkgever geïnteresseerd zijn om bijvoorbeeld 1x per maand bedrijfsmassages plaats te laten vinden, laat hem gerust contact opnemen. Dan ga ik het gesprek aan.
Belangrijk: Het tarief voor de massage kan hoger uitvallen, denk daarbij aan de reiskosten.

 • Ik wil bepaalde lichaamsdelen niet of juist extra gemasseerd hebben, kan dat?

Ja dat kan. Voor aanvang van de massage bespreken we altijd de mogelijkheden. De een heeft graag meer aandacht besteed aan de rug, de ander weer de benen. Ook krijg ik vaak de vraag of de billen mee gemasseerd kunnen worden. Dit kan.

Helaas worden in de westerse cultuur (ontspannings)massages verward met erotische massages. De door mij gegeven massages zijn niet erotisch of sexueel getint. Er wordt geen ‘body to body’ massage gegeven. Ook voor een ‘happy end’ ben je bij ons aan het verkeerde adres. Ondergoed (slip/string/boxershort) dien je aan te houden. Een bh mag uit. Geen uitzondering!

Bij diverse massages worden het gezicht en de voeten gemasseerd. Als je dat niet prettig vind, kan dat uiteraard worden overgeslagen.

 • Ik heb nogal veel klachten, is een massage dan aan te raden?

Mijn massages zijn gericht op jouw ontspanning. In de loop van de jaren heb ik mezelf ontwikkeld en ben ik steeds meer gaan groeien in de richting waar ik nu sta. Ik heb me door middel van opleidingen en trainingen verder bekwaamd. Mij is gebleken dat de Westerse geneeskunde zich vooral bezig houdt met symptoombestrijding en/of onderdrukking. Denk maar aan het snel voorschrijven van het slikken van een pilletje. Veel klachten komen voort uit stress en spanning. Ook door verschillende factoren als werk, eetgewoontes en een druk leven, raakt ons lichaam uit balans. En ontstaat er een disbalans in de samenwerking tussen de organen. In onze praktijk streven we naar de juiste behandeling op het juiste moment. De technieken kunnen afkomstig zijn uit bijvoorbeeld de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Bij ernstige lichamelijke klachten of bij twijfel adviseer ik je eerst met jouw huisarts of specialist te overleggen.

 • Kunnen we ook met 2 personen in de praktijk terecht?

Dat kan. En het is zelfs mogelijk om tegelijkertijd te worden gemasseerd, een zogenaamde duo-massage. Liever na elkaar gemasseerd worden? Er is een zithoek waar je rustig een magazine kunt lezen, onder het genot van een kop koffie/thee of glas water.

 • Kan ik ook voor en/of na de massage douchen?

Nee helaas, de praktijk heeft geen douche gelegenheid. Ik gebruik een goede massageolie. Deze kan geurloos als je dit wenst. De olie trekt snel in. Overtollige olie wordt met handdoeken verwijderd.

Staat jouw vraag hier niet tussen, neem dan gerust contact met mij op.

 

 

 2014-05-05 18.11.21 2014-05-05 18.11.11 (1)