Archief

Volledige opmerkzaamheid in het moment NU

Geniet jij optimaal van wat je doet? Of maak je je druk over geld, de opvoeding van je kinderen, je gezondheid, de planning van de komende weekenden en vakanties. En moet je ondertussen nog een heleboel doen – van werk tot boodschappen, van lunchen tot autorijden? Wanneer ben je je echt bewust van al deze activiteiten?
Aanraken activeert allerlei lichaamsfuncties. Denk daarbij aan het zenuwstelsel, de bloedsomloop, het lymfevatensysteem en de endocriene klieren (organen waarin de hormonen geproduceerd worden). Bewustwording van lichaam en geest!, met deze Mind & Body in balance massage (ook wel mindfulnessmasage genoemd).

Massagetechnieken

In deze Mind & Body in balance massage worden vier verschillende massagetechnieken gebruikt.

  • Het lichaam wordt wakker gemaakt met: kloppen. De bloedsomloop wordt gestimuleerd, haarvaten onder de huid geprikkeld, het zenuwstelsel geactiveerd én spieren worden sterker.
  • Kneden werkt ontspannend op spieren, gewrichten en gewrichtsbanden. Spanning verdwijnt.
  • Circulaire en wrijvende bewegingen worden uitgevoerd op de meridianen. Meridianen zijn energiebanen in het lichaam. De circulatie en het lymfevocht wordt hierdoor geprikkeld. Het gemasseerde gebied neemt de warmte op.
Mindfulness

Wat vindt er plaats? Waar ben je? Hoe ziet je omgeving eruit? Wat gebeurt er op dit moment in je lichaam. Wat hoor je, wat ruik je? Het zijn allemaal simpele vragen die helpen om je bewust te worden van het huidige moment. Je verlegt de aandacht continue, naar wat er vanbinnen en naar wat er om je heen gebeurt. Dit bewustwordingsproces is wat we bedoelen met mindfulness. Dwalen je gedachten af, dat mag en concentreer je dan gerust weer op mijn handen die je lijf raken. Zo komen je mind en body in balance!